Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Musik i sommeraftenen - minder uden navn

Dato
Tirsdag d. 25. august 2020, kl. 19:00
Sted
Grønningen

Melodie & Impromptu – Minder uden navn

Hvad gemmer sig bag musik uden navn?

Når en komponist vælger at kalde sin musik ”stykke” eller ”melodi” kan lytteren selv skabe sine egne billeder og historier. Her præsenteres et program med romantisk musik fra forrige århundredskifte, hvor musikken er navnløs, men alt andet end anonym. Sibelius skildrer den nordiske natur, søstrene Lili og Nadia Boulanger var nyskabende i fransk musik og Glazunov leger en spansk serenade frem. Sammen med svensken Aulin og kosmopolitten van der Pals er musikken fuld af fantasi og farver – som et minde uden navn.

Programmet består af udvalgte værker som alle er skrevet for ca. 100 år siden. Komponisterne har, trods deres forskellige nationaliteter, uventede koblinger som der fortælles om under koncerten. Mesterværkerne uden navn vækker fantasien og giver en minderig sommeraften.

 

Om kunstnerne:

Tittit van der Pals, cello

Tittit er opvokset i Gøteborg og uddannet med diplomeksamen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium samt Post Graduate Studies, Master in Performance ved Royal Northern College of Music I Manchester og Royal Scottish Academy of Music and Drama hos prof. Johannes Goritzki. Hun har deltaget I internationale masterclasses hos de største cellister som E. Blöndal Bengtsson, P. Wispelvey, R. Kirschbaum og F. Helmersson.

Med base i København har Tittit etableret sig som en meget aktiv og efterspurgt freelance-musiker. Hun spiller i, og er initiativtager til en række nyskabende ensembler som f.eks Florin Harp Trio og Trio Belle Époque, som kombinerer musik og historiefortælling. Tiitit er også kunstnerisk leder for Musikforeningen på Folke Bernadottes Allé.

 

Ida Andersson, klaver

Med koncerter i både Norden, Tyskland, Østrig, Italien, England og Kina har Ida Andersson etableret sig som en efterspurgt pianist og kammermusiker.

Ida er født på Åland og har diplomeksamener fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Musikhochschule Lübeck. Hendes lydhøre musikalitet har gør hende til en vellidt kammermusiker og akkompagnatør. I 2015 og 2016 vandt hun priser i internationale kammermusikkonkurrencer i Italien og Slovenien. Hun har fået udmærkelser og stipendier fra Statens Kunstfond, Augustinusfonden, Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet og Alexander Stoffregens fond för unga, lovande, pianister. I 2018 spillede Ida i en kammermusikturné i Kina, med koncerter i blandt andet Shanghai, Xi’an, Harbin, Yangzhou og Jiangmen.