Begivenheden har allerede fundet sted.

Folkekirkens Nødhjælps Landsindsamling

Søndag d. 8. marts 2020, kl. 12:00

Vær med - når vi går for klimaet den 8. marts

Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling løber af staben søndag den 8. marts 2020, hvor vi samler vi ind til mennesker, der lider under klimaforandringer. Hvis du går med, giver du livsnødvendig hjælp til dem, der står i første række, når oversvømmelserne eller tørken rammer.

I tørkeplagede lande som Etiopien, Sydsudan og Zimbabwe sulter millioner af mennesker, fordi høsten slår fejl år efter år. I lande som Nepal, Bangladesh og Myanmar forsvinder livsgrundlaget, når voldsom regn skyller jorden væk, eller når floderne går over deres breder.

Fælles for alle befolkninger her er, at de ikke har skabt de problemer, som de betaler prisen for. Den gennemsnitlige dansker udleder 20 gange så meget CO2 som den gennemsnitlige nepaleser. Men det er nepalesernes gletsjere, der smelter lige nu, fordi CO2-udledningerne får temperaturerne til at stige med rekordhøj hastighed. Det er også nepalesernes landsbyer, der forsvinder, når gletsjervandet vælter ned fra Himalayas tinder.

Folkekirkens Nødhjælp har ydet nødhjælp til mennesker i snart 100 år, længe før klimaforandringerne kom på dagsordenen. Derfor ved vi også godt, at der altid har været naturkatastrofer – MEN aldrig i det omfang, vi oplever nu.

Det er ikke nok, at vi reducerer vores CO2-udledning for de kommende generationers skyld. I verdens fattigste lande er der brug for konkret hjælp til at håndtere tørke og oversvømmelser. Hjælp til at overkomme de orkaner, der kun bliver voldsommere og voldsommere år for år. Her rammer forandringerne ikke kun fremtidens men også nutidens børn.

Overforbrug af jordens ressourcer har skabt en global klimakrise. Det er for alvor gået op for os, at vi må ændre vores egne vaner og komme vores medmennesker til undsætning. Et konkret og godt sted at starte er at tilmelde dig Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling.

Pengene går til klimaløsninger som disse:

• Træplantning, der hindrer erodering og giver liv og skygge
  • Diger og dæmninger, der kan stoppe oversvømmelser
  • Sikre huse og veje, så de kan modstå vandmasser og jordskred
  • Systemer og apps, der kan advare befolkningen før et forestående uvejr
  • Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand
  • Nye afgrøder, der kan klare tørke og vejrets omskiftelighed

Vi opfordrer alle – børn som voksne til at gå en tur for verdens fattigste og klimaet søndag den 8. marts, når Folkekirkens Nødhjælp afholder husstandsindsamling.

Der er brug for friske indsamlere, som mødes efter højmessen (ca. kl. 12) ved Graverhuset i Slagslunde og Rytterskolen i Ganløse. Indsamlere kan for Slagslunde melde sig hos Lisbeth og Hans Arne (mobil 4057 1815) og i Ganløse hos Hannah Piltoft (4292 1010), eller blot komme til de to indsamlingssteder.